Kampioen zijn is plezant!

Aflevering 1: BTW inbegrepen (28 november 1998)

DDT is opgepakt wegens fraude en is veroordeeld tot een jarenlange celstraf. De garage staat leeg en ma DDT probeert de garage te verkopen. Boma en Bieke hebben interesse om de garage te kopen. Dat gaat mis als Bernard Theofiel Waterslaeghers – een neef van Xavier – zich ermee gaat bemoeien. Bekijk deze aflevering.

Aflevering 2: Eet smakelijk  (5 december 1998)

BTW opent zijn restaurant, maar tijdens de voorbereidingen blijkt hij nogal wat dingen vergeten te zijn. BTW vraagt Marc om hem te helpen en ook Xavier helpt mee in ruil voor een gratis diner. Pol en Doortje nodigen Marc en Bieke uit om bij hen te gaan eten en Boma heeft Pascale uitgenodigd voor een etentje. Boma heeft – buiten medeweten van Pascale – ook zijn vriend kolonel Vandesijpe uitgenodigd en enkele dames uit de Pussycat. Bekijk deze aflevering.

Aflevering 3 : De splinternieuwe trainer (12 december 1998)

Pol raakt geblesseerd tijdens een wedstrijd en mag niet meer voetballen van de dokter. Om Pol toch bij de ploeg te houden, wordt beslist dat Pol de plaats van Xavier als trainer inneemt en dat Xavier weer in de goal gaat staan. Ondanks dat Xavier zijn best doet om dit zo tactisch mogelijk uit te leggen aan Carmen, is Carmen woedend. Carmen moet en zal trainersvrouw blijven. Ze gaat weg bij Xavier en gaat logeren bij BTW. Ze maakt hem wijs dat ze een plan heeft om de Kampioenen te dwarsbomen. Dat ziet BTW uiteraard wel zitten. Pol komt al vrij snel in aanvaring met Boma en de spelers en BTW ziet in dat de aanwezigheid van Carmen zijn restaurant geen goed doet. Bekijk deze aflevering.

Aflevering 4: Bertha Boma (19 december 1998)

Balthasar krijgt bezoek van zijn jongere zus Bertha. Bertha woont in Australië en heeft daar een kangoeroekwekerij. Ze wil kangoeroevlees invoeren in Europa. Ze vindt dat Boma de Kampioenen niet goed leidt en besluit de leiding over te nemen. In het begin zien de Kampioenen dit wel zitten, maar al snel blijkt dat Bertha Boma een echte dictator is. De Kampioenen willen Boma weer terug, terwijl BTW helemaal hotel-de-botel is van Bertha. Bekijk deze aflevering. 

Aflevering 5: De hofleverancier (26 december 1998)

Boma krijgt telefoon van ene De Koning van het Hof van Laken en denkt dat de koning naar FC De Kampioenen komt om 100 kilo Boma-worst af te halen. De Kampioenen organiseren een geweldig ontvangst en ook BTW zet zijn beste beentje voor mijn zijn koninklijke lunch. Eindelijk gaat het hem lukken om zijn restaurant vol te krijgen… Bekijk deze aflevering. 

Aflevering 6: Bieke culinair (2 januari 1999)

Pascale maakt het tot tevredenheid van Bieke eindelijk uit met Boma. De vreugde duurt niet voor lang als lijkt dat BTW de nieuwe minnaar van haar moeder is. BTW nodigt Pascale en Bieke uit voor een diner. Pascale denkt dat BTW het wel in haar ziet zitten, maar BTW lijkt vooral geïnteresseerd te zijn in Bieke. Bekijk deze aflevering. 

Aflevering 7: Schone schijn (9 januari 1999)

Pascale leeft helemaal op sinds het uit is tussen haar en Boma. Na de mislukte romance met BTW, heeft ze nu een nieuwe aanbidder: een baron. Pascale wil de baron liever niet in het café ontvangen en ziet in de villa van Boma een geschiktere locatie om haar baron te ontvangen. Boma denkt per abuis dat het weer goed zit tussen hem en Pascale. Pascale stapelt intussen dankzij de “hulp” van BTW de ene leugen op de andere.

Boma krijgt een telefoontje waaruit hij opmaakt dat de koning in hoogsteigen persoon honderd kilo Bomaworst komt afhalen tijdens de volgende match van de Kampioenen. De Kampioenen zetten hun beste beentje voor om de koning op gepaste wijze te ontvangen: Pascale ziet zelfs al een vorstelijke toekomst voor haar dochter weggelegd. En BTW organiseert een speciale royale lunch, waar men zal kunnen dineren in aanwezigheid van de vorst, om zijn restaurant eindelijk vol te krijgen… Bekijk deze aflevering. 

Aflevering 8: Doortje Waterslaeghers (16 januari 1999)

Doortje zit zonder werk, heeft tijd over en kan geen nee zeggen. Dat zorgt er al snel voor dat alle Kampioenen van haar profiteren. Ze is de hele dag bezig met het labellen van de worsten van Boma, het wassen van de truitjes van de Kampioenen en het schillen van aardappels voor BTW. Gratis. Doortje schakelt de hulp van van een therapeut, mevrouw Pinckers. Deze dame blijkt de ex-vrouw van BTW te zijn. En haar therapie heeft ongewenste neveneffecten waardoor de relaties van Pol en Doortje, maar ook die van Zavier en Carmen op de klippen dreigen te lopen. Bekijk deze aflevering. 

Aflevering 9: Interim Sponsor (23 januari 1999)

Voor de Kampioen staat de wedstrijd tegen FC Klavertje Vier op het programma. De enige wedstrijd van het seizoen die ze kunnen winnen. Balthasar laat zich echter omkopen door een kameraad uit de Pussycat die voorzitter is van FC Klavertje Vier. In ruil voor een bestelling worsten en belangrijker, een afspraakje met Lolo, moet Balthasar ervoor zorgen dat de Kampioenen verliezen. De Kampioenen weigeren en zetten Boma af als voorzitter. BTW wordt de nieuwe sponsor, maar al snel blijkt dat ook BTW niet de ideale voorzitter is. Boma lijkt de Kampioenen wel heel erg te missen… Bekijk deze aflevering.

Aflevering 10: Cherie (30 januari 1999)

BTW heeft een nieuw idee: een diner waarbij gezongen wordt door bekende zangers. Eddy Wally is de eerste speciale gast. Om deze plannen te kunnen betalen, verhoogt hij de huur van Pol en Doortje. De Kampioenen besluiten BTW te boycotten, maar niet alle Kampioenen houden zich daar aan. Als Eddy Wally niet blijkt te komen, wil BTW dat Xavier voor Eddy Wally speelt. Xavier doet het, op voorwaarde dat BTW de huur van Pol en Doortje niet verhoogt. Bekijk deze aflevering.

Aflevering 11: Survival Training (6 februari 1999)

De vrouwen zadelen de mannen met allerlei vervelende klusjes op. De mannen zijn dit beu. Als Pol graag een weekend zonder de vrouwen wil trainen, Xavier zonder Carmen bier wil drinken en Boma zonder Pascale de bloemetjes buiten wil zetten, komen de heren op het idee om een onder het mom van een survival van de voetbalbond naar de Ardennen te gaan. Bij toeval komen de vrouwen echter achter dit plan en zadelen ze de mannen op met BTW als begeleider voor de survival. Bekijk deze aflevering. 

Aflevering 12: De sollicitatie (13 februari 1999)

Doortje heeft nog altijd geen job gevonden en de (financiële) situatie begint nijpend te worden. Iedereen doet zijn best om Doortje aan een job te helpen, maar ze blijkt niet geschikt als fysiotherapeute van de ploeg, noch als verkoopster in het krantenwinkeltje van Carmen. Een kookmagazine komt een fotorapportage maken van het restaurant van BTW. Er is een klein probleem: BTW heeft hen wijsgemaakt dat hij een gastvrouw heeft en dat blijkt niet zo te zijn. Bekijk deze aflevering. 

Aflevering 13: Boma failliet (20 februari 1999)

Bieke heeft in de Publ-Time een erg negatief artikel geschreven over de worstenfabriek van Boma. Boma is woedend. Op zijn kantoor bespreekt hij met kolonel Vandesijpe het op handen zijnde faillissement van de Pussycat. Carmen luistert het gesprek af, maar trekt de conclusie dat Boma failliet is. De woede richt zich nu tegen Bieke. Carmen dreigt haar winkel kwijt te raken, Pascale haar woning en café en Marc zijn Radio Hallo. De Kampioenen besluiten Boma te helpen door een veiling te organiseren en Bieke wil zelfs komen werken om het bedrijf er weer bovenop te helpen. Dit tot plezier van Boma. Bekijk deze aflevering.