Kampioen zijn is plezant!

Aflevering 1: Sinterklaas kampioentje (7 december 1996)

De Kampioenen willen meer supporters naar de voetbalwedstrijden lokken en organiseren een Sinterklaasfeest om dit te bereiken. Ze schakelen een collega van Pol in om Sinterklaas te spelen en snoepgoed uit te delen tijdens de voetbalwedstrijd. Boma wil van de situatie profiteren om reclame te maken voor zijn nieuwe Boma Light worst. DDT is al snel op de hoogte van de plannen en wil reclame maken voor zijn garage. Hij zegt tegen de collega van Pol dat het feest niet doorgaat en speelt zelf voor Sinterklaas. Hij maakt optimaal gebruik van de situatie totdat de echte Sinterklaas voor zijn neus staat… Bekijk deze aflevering!

Aflevering 2: Het schilderij (14 december 1996)

Carmen heeft de zolder opgeruimd en wil van alle rommel af. Xavier haalt DDT over de rommel op te komen halen door te zeggen dat er waardevolle voorwerpen tussen zitten. Er zit onder andere een schilderij dat gemaakt is door de vader van Xavier tussen. Dat schilderij duikt weer op als DDT het als verjaardagscadeau geeft aan Doortje. Doortje geeft het aan Bieke, maar Pascale geeft het schilderij weg. Boma is inmiddels er achter gekomen dat het schilderij veel waard is. Hij probeert het doek in handen te krijgen, maar dat is buiten Ma DDT gerekend… Bekijk deze aflevering!

Aflevering 3: Doping (21 december 1996)

Een koerier heeft een auto ter reparatie bij DDT gebracht. DDT vindt in de bestelbus een dopingproduct voor sporters. Boma heeft een nieuwe worst op de markt gebracht: Boma Sport. De spelers moeten verplicht proeven van deze worst voor de wedstrijd. Xavier laat de spelers drinken van een kruidenjenever om de smaak van de worst weg te spoelen. FC De Kampioenen winnen de wedstrijd, maar het plezier vergaat Boma al snel als de Kampioenen betrapt zijn op doping. Dit brengt zijn Boma Sport in diskrediet. Boma wil stoppen met FC De Kampioenen. Al snel gaan de Kampioenen op zoek naar wie hen doping heeft toegediend: de worst van Boma, de jenever van Xavier, de bon bons van Pascale of zit DDT er voor iets tussen? Bekijk deze aflevering!

Aflevering 4: Marc Stopt (28 december 1996)

Marc gaat al een tijdje niet meer naar de lessen op de universiteit. Onder lestijd zit hij een ijsje te eten in een ijssalon. Carmen is daar toevallig ook en komt er achter dat Marc de lessen niet volgt. Marc geeft aan Bieke toe dat hij zijn examens niet gaat halen en geen zin meer heeft om door te gaan met zijn studies. Bieke heeft er geen probleem mee als Marc stopt met zijn studie. Pascale heeft daar wel een groot probleem mee. Dat wordt nog erger als de zus van Pascale – Madeleine – op visite komt. Pascale wil Marc op andere gedachten brengen, maar Marc is al aan het zoeken naar een baan. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 5: Verboden vruchten (4 januari 1997)

Doortje heeft een reis naar de Dominicaanse Republiek gewonnen. Pol moet echter met de schoolklas mee op skireis, zodat ze niet op reis kunnen gaan. Carmen en Pascale willen graag in haar plaats op reis. Ze besluiten er een wedstrijd van te maken. De Kampioen die gedurende 3 dagen niet toegeeft aan zijn verslaving, wint de reis. Pascale mag drie dagen geen bon bons eten, Carmen mag drie dagen een sigaartjes roken, Xavier mag drie dagen geen bier drinken en Boma moet drie dagen van zijn liefjes blijven. Carmen zal bij Pascale logeren en Boma bij Xavier, zodat er niet vals gespeeld kan worden. Marc past op het kantoor van Boma. DDT wil de reis ook winnen. Hij doet er alles aan om de Kampioenen te doen verliezen. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 6: De erfenis (11 januari 1997)

Pol krijgt bericht van Papa Matongo – een Afrikaans stamhoofd – dat hij zijn grootste schat erft. Papa Matongo was een rijk Afrikaans stamhoofd. Boma wil het geld graag hebben voor zijn pretpark Bomaland, Pascale wil het geld hebben voor een modeboetiek, Xavier wil het geld hebben voor en bierbrouwerij, Carmen een hondensalon, Bieke een Jeep en DDT een grotere garage. Allemaal hebben ze zo hun eigen tactieken om Pol en Doortje te overtuigen om het geld aan hen te geven. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 7: DDT bedreigd (18 januari 1997)

DDT hoort op de radio een nieuwsbericht dat een man zijn buurman heeft vermoord na een burenruzie. Hij is nu bang dat de Kampioenen hem iets aan willen doen. Doortje wil proberen het goed te maken tussen DDT en de Kampioenen. Ze overtuigt de anderen om een feest te vieren voor Dimitri en een cadeau voor hem te kopen. Ook is er nog een probleem met een rat in de omgeving. De mannen dienen zich aan om deze rat uit te schakelen. Dimitri denkt echter dat ze hem willen doden en een tikkend pakje verstrekt dat idee…. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 8: Schijn bedriegt (28 januari 1997)

De ouders van Marc komen op visite. Marc maakt zich direct zenuwachtig. Zijn ouders weten nog niet dat hij is gestopt met studeren. Hij is bang dat hij nu in de begrafenisonderneming van zijn ouders zal moeten werken. Balthazar Boma moet enkele dagen naar Engeland, naar een congres voor vleesexporteurs. De Kampioenen maken van de gelegenheid gebruik om Marc in de villa van Boma onderdirecteur te laten spelen. Iedereen bemoeit zich ermee: Carmen en Xavier zijn persoonlijke adviseurs van Marc en Pol doet zich voor als zakenpartner die een grote bestelling worsten wil doen. Er ontstaan echter problemen als ook DDT op komt dagen…. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 9: Zwarte liefde (1 februari 1997)

Doortje wil graag met Pol trouwen, maar Pol is niet heel erg enthousiast over de trouwplannen van Doortje. Als blijkt dat Pol bij een vragenlijst om uit te vinden hoe trouw je partner is, weinig punten heeft gescoord, is het voor Carmen duidelijk: Pol bedriegt Doortje. Als DDT vertelt dat Pol geparfumeerde brieven uit Afrika ontvangt, is het hek helemaal van de dam. Carmen schakelt Xavier in om informatie los te krijgen bij Pol, waarna de verwarring alleen maar groter wordt. DDT tapt intussen illegaal stroom af van de Kampioenen… Bekijk deze aflevering!

Aflevering 10: Smeergeld (8 februari 1997)

Xavier werkt tegenwoordig bij de aankoopdienst van het leger. Boma heeft ineens erg veel interesse in Xavier. De dag erop betaalt Xavier ineens een wekenlang openstaande rekening in het café. Voor Bieke is het duidelijk: Boma heeft Xavier omgekocht om voor elkaar te krijgen dat hij voortaan worsten mag leveren aan het leger. DDT heeft ook interesse om aan het leger te leveren. Hij wil Xavier ook omkopen. Marc verkoopt stofzuigers huis aan huis. Echter zonder veel succes. Zijn baan als stofzuigerverkoper komt echter wel van pas om in het kantoor van Boma te gaan neuzen… Bekijk deze aflevering!

Aflevering 11: De optimist (15 februari 1997)

Carmen hoort van dokter van Tichelen dat Balthasar Boma nog slechts één week te leven heeft. Als Boma vervolgens naar de notaris gaat om een erfenis af te handelen, wordt het verhaal van Carmen bevestigd. De Kampioenen willen dat Boma de laatste dagen van zijn leven nog wat geniet. Iedereen eet opeens Bomaworst en er wordt een benefietwedstrijd georganiseerd ter ere van Boma. Pascale wil opeens wel afspreken met Boma. DDT aast op de erfenis van Boma. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 12: De helderziende (22 februari 1997)

Carmen heeft een toekomstvoorspeller bezocht en deze toekomstvoorspeller heeft haar een mooie toekomst voorspeld. Niemand gelooft haar en iedereen spreekt schande van het hoge tarief dat ze heeft betaald voor deze voorspellingen. Dat laatste maakt dat DDT inziet dat hier geld mee te verdienen is. Marc heeft een nieuwe baan en is postbode. Omdat DDT de brieven uit de tas van Marc weet te stelen, lijkt hij opeens helderziend geworden te zijn. DDT wordt echter wel wat overmoedig. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 13: Eindelijk (1 maart 1997)

Boma vertelt tijdens een romantisch etentje met Pascale dat hij binnenkort met een goede vriendin op vakantie gaat en haar wel een kaartje zal sturen. Pascale is woedend en vertrekt direct naar huis. Het blijkt onderdeel te zijn van een plannetje van Carmen en Boma, waarbij Boma Pascale slecht behandelt om haar uiteindelijk te kunnen veroveren. In het café is ondertussen ene Pierre terechtkomen met autopech. Zolang auto bij DDT staat ter reparatie, logeert hij bij Pascale. Pascale kent hem van een huwelijksbureau. De volgende ochtend wil Boma Pascale verrassen, maar stuit hij op Pierre. Pascale neemt nu wraak op Boma en doet alsof Pierre haar nieuwe vriend is. Boma loopt hierop woedend weg en hij wil het veld verkopen aan DDT… Bekijk deze aflevering!