Kampioen zijn is plezant!

Aflevering 1: De motorfiets (2 oktober 1993)

De auto van Carmen start weer eens niet. Ze gaat naar DDT om de auto te laten repareren en in de garage van DDT ziet ze een motorfiets staan. Ze bedenkt zich geen moment en koop de motorfiets. Al na de eerste rit raakt ze haar rijbewijs kwijt. DDT koopt de motor terug en verkoopt de motor daarna aan Pico. Die veroorzaakt echter een ongeval als hij aan Doortje wil laten zien dat motor rijden veilig is. De motor komt opnieuw terecht bij DDT, maar al snel daagt er een nieuwe koper op… Bekijk deze aflevering!

Aflevering 2: FC Championettes (9 oktober 1993)

De Kampioenen hebben weer eens kansloos verloren. Gekscherend grappen de vrouwen dat zelfs zij beter kunnen voetballen dan de Kampioenen. Dat laten de mannen zich geen twee keer zeggen en er zal een voetbalwedstrijd komen tussen de mannen en de vrouwen. Pascale wordt trainer van de vrouwenploeg en na ruzie tussen Oscar en Boma, wordt Boma de nieuwe trainer van de mannenploeg. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 3: Verwsselingen (16 oktober 1993)

Boma heeft een vacature geplaatst om een secretaresse aan te werven. Carmen ziet de vacature en is laaiend. Ze vindt dat zij recht heeft op deze functie. Doortje is ontevreden over de werkomstandigheden bij DDT en solliciteert naar de functie bij Boma. Pascale solliciteert ook, omdat ze vindt dat ze meer in haar mars heeft dan in het café te werken. Als Doortje en Pascale naar Boma gaan om te solliciteren, is daar ook een boze Carmen. Het loopt uit de hand. Carmen gaat nu naar DDT om daar secretaresse te worden… Bekijk deze aflevering!

Aflevering 4: Rode vlekjes (23 oktober 1993)

Oscar en Doortje hebben last van rode vlekjes die ontzettend jeuken. Boma vraagt een bevriende dierenarts een diagnose te stellen. Hij denkt dat het vlooien zijn afkomstig van een huisdier. Al gauw krijgt Nero – het hondje van Carmen – de schuld. Carmen kan niet niet geloven. Als Carmen haar huis ontsmet, zet Nero het op een lopen. Bij de familie Crucke komen de ouders van de nieuwe vriend van Bieke op bezoek. Totdat het huis vol met vlooien blijkt te zitten… Bekijk deze aflevering!

Aflevering 5: De aanranding (30 oktober 1993)

Pascale komt vies en in paniek het café in gerend. Op weg naar huis is ze aangevallen en aangerand. Ze heeft de aanrander van zich af kunnen slaan door hem een klap met haar schoon te geven. De volgende dag blijkt DDT een blauw oog te hebben. De mannen houden vanaf dat moment DDT in de gaten en proberen hem te betrappen. De vrouwen volgen ondertussen een zelfverdedigingscursus. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 6: Cinema, cinema (6 november 1993)

DDT krijgt bezoek van Gentil de Schepper. Deze Gentil blijkt een bekende te zijn van Oscar. Oscar is niet bepaald zijn beste vriend. Oscar heeft vroeger op school Gentil verraden toen hij de vragen van het examen had gestolen. Gevolg was dat Gentil het jaar nog een keer over moest doen. Gentil wil Oscar nu terugpakken door een filmpje te tonen over het verleden van Oscar bij de Rode Duivels. Oscar heeft in een oefenwedstrijd een eigen goal gemaakt en werd uit de ploeg gezet. Gentil wil het filmpje in de garage van DDT laten zien. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 7: Bieke solo (13 november 1993)

Bieke krijgt ruzie met Pascale en Oscar als ze erg laat thuis komt. De ruzie loopt helemaal uit de hand als blijkt dat Pascale één brief die voor Bieke was bestemd heeft opengemaakt. Bieke wil uit huis. Ze heeft geen idee waar ze naar toe moet en wil tijdelijk bij Pico logeren. Pico ziet een logeerpartijtje van Bieke wel zitten, maar Doortje is tegen. Doortje klaagt over Pico’s idee bij DDT. Dit brengt DDT op het idee om zijn zolder te verhuren aan Bieke. Ondertussen biedt Carmen aan Bieke een logeeerplek aan. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 8: Liefdesverdriet (20 oktober 1993)

Bieke vertelt in het café dat het uit is tussen haar en haar vriend en maakt een opmerking waaruit Marcske Vertonghen concludeert dat Bieke hem wel ziet zitten. Marc vraagt tijdens een voetbalwedstrijd om advies aan Oscar. Oscar is echter zo bezig met de voetbalwedstrijd dat hij Marc adviseert om ‘aan te vallen’. Marc probeert van alles, maar dit loopt mis, mede door toedoen van sabotagepogingen door Pico en Xavier. Boma denkt dat Marc een oogje heeft op Pascale en wordt boos. DDT denkt dat Marc aan wil pappen met Doortje en wordt jaloers… Bekijk deze aflevering!

Aflevering 9: Het jubileum (27 november 1993)

Oscar en Pascale zijn vieren het 25-jarig jubileum van hun huwelijk. De Kampioenen bereiden een surprise party voor om dit jubileum te vieren. Oscar en Pascale denken van elkaar dat ze deze datum zijn vergeten. Oscar wil een boor kopen voor Pascale en Pascale een haardroger voor Oscar. Dit om wraak te nemen voor het zogenaamd vergeten van deze trouwdag. Er ontstaat ook nog ruzie met dochter Bieke. Marc wil met haar op weekend naar de Ardennen. Oscar en Pascale zijn daar op tegen. De misverstanden in verband met de haardroger en boor stapelen zich op… Bekijk deze aflevering!

Aflevering 10: De scheidsrechter (4 december 1993)

DDT behaalt zijn scheidsrechtersdiploma. Zijn mentor – Charlie Degroot – waarschuwt DDT voor corruptie. Veel ploegen proberen de scheidsrechter om te kopen met cadeaus. DDT rekent zich rijk. De Kampioenen spelen een belangrijke wedstrijd. Als ze verliezen, degraderen ze. Boma zet de ploeg onder druk door te eisen dat er gewonnen wordt, anders trekt hij zijn sponsoring in. DDT haalt de Kampioenen over om de scheidsrechter om te kopen… Bekijk deze aflevering!

Aflevering 11: Radiosterren (11 december 1993)

Marc heeft Bieke een uur vrijgekomen zendtijd bij Radio Hallo beloofd. Dat is tegen de zin van Carmen. Zij wil ook wel een radioprogramma maken. Ze eist bij Boma de zendtijd op. Ook DDT heeft interesse omdat hij graag reclame wil maken op de radio om zijn concurrent Van Roost de loef af te steken. Pico en Xavier halen Oscar over om zich kandidaat te stellen om een voetbalprogramma te maken. Boma besluit om er een wedstrijd van te maken. De winnaar krijgt de zendtijd. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 12: Here we come (18 december 1993)

Boma heeft een brief uit Engeland gekregen waarin de Kampioenen worden uitgenodigd om in Engeland een voetbalwedstrijd te spelen. De vrouwen zien het al helemaal zitten om in Londen te gaan shoppen. DDT wil echter ook mee. In ruil daarvoor helpt hij Oscar bij het versturen van een telegram om de komst naar Engeland te bevestigen. Het Engels van DDT blijkt echter niet zo goed te zijn als hij beweert. Daarom ontstaat er een misverstand… Bekijk deze aflevering!

Aflevering 13:  Love story (25 december 1993)

Doortje wordt op staande voet ontslagen door Ma DDT als Ma DDT ziet dat Doortje onder werktijd een kruiswoordraadsel invult. Ma DDT is voortaan secretaresse. Oscar krijgt bezoek van zijn vader. Zijn vader is goochelaar en heel goed kan Oscar niet met zijn vader op te schieten. Pa Crucke en Ma DDT zien elkaar wel zitten. Dit loopt zo erg uit de hand dat DDT en Oscar vrezen dat ze binnenkort stiefbroers zullen zijn. Bekijk deze aflevering!

 

1