Kampioen zijn is plezant!

Aflevering 1: Alleen is maar alleen (5 oktober 1991)

DDT is op zoek naar een vrouw en plaatst een contactadvertentie. Bij toeval komt Xavier er achter dat DDT een contactadvertentie heeft geplaatst. Omdat DDT eerder een grap heeft uitgehaald met Xavier, is het nu de beurt aan Xavier. Hij doet zich voor als vrouw en probeert een romantische afspraak met DDT te organiseren. Bekijk hier of DDT eindelijk aan een vrouw geraakt!

Aflevering 2: Bekers (12 oktober 1991)

Boma organiseert een voetbaltoernooi en wil na afloop de beste speler van het toernooi bekronen met een speciale Bomaworst beker. Een probleem: hij is de beker vergeten te kopen. Boma geeft Xavier geld om snel een beker te kopen. Xavier steekt het geld in eigen zak en neemt een van de bekers die hij met zijn vogels gewonnen heeft. Bekijk hier de uitzending!

Aflevering 3: Naar Amerika (19 oktober 1991)

Bieke mag voor een jaar naar Amerika. Oscar en Pascale moeten hier nog wel mee instemmen. Bieke heeft hier een hard hoofd in. Zeker ook omdat de reis nogal duur is. DDT kan een beroemde Belgische keeper inschakelen voor een benefietwedstrijd: Jean-Marie Pfaff. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 4: De streep (26 oktober 1991)

Met veel bravoure kondigt Carmen aan bij Pascale en Doortje dat ze naar het bal van het leger gaat. Ze kijkt niet op een ‘frank’ meer of minder bij het kopen van een jurk voor het bal. Groot is dan ook de teleurstelling als bij aankomst op het bal blijkt dat het bal alleen is voor sergeants en hoger. Xavier is slechts korporaal en mag dus niet naar binnen. Carmen dreigt Xavier ermee om bij hem weg te gaan als hij niet snel sergeant wordt. Boma schakelt zijn vriend Kolonel van der Sype in om iets te regelen. Bekijk hier of Xavier en Carmen bij elkaar blijven.

Aflevering 5: Carmen rukt op (2 november 1991)

Xavier is met hulp van de Kampioenen sergeant geworden, waardoor Carmen zich tegenwoordig wil gedragen als een chique dame. Ze bestelt bij DDT een dure auto om indruk te maken. Omdat Xavier sergeant is geworden, moet hij voortaan meespelen bij de voetbalploeg van het leger: De Streepkes. En laten die nu net die week spelen tegen FC De Kampioenen… Bekijk deze aflevering!

Aflevering 6: FC Toneel (9 november 1991)

De clubkas van de Kampioenen is bijna leeg en om wat geld bij te verdienen willen ze een toneelstuk opvoeren. Het nichtje van Pascale, Sabine, komt bij de familie Crucke logeren omdat ze thuis problemen heeft. Omdat Bieke toch naar Amerika is, stemt Pascale daarmee in. Sabine doet het toneelstuk van de Kampioenen al snel ontsporen als zij haar rol als minnares van Pico wel erg letterlijk neemt… Leidt dit tot ruzie tussen Doortje en Pico? Bekijk deze aflevering!

[sc:AFL2 ]

Aflevering 7: De vriendin (16 november 1991)

Balthazar Boma heeft een nieuwe vriendin: de met een Duits accent sprekende Chantal de Graaf. Hij heeft haar leren kennen bij een auto-ongeval toen Chantal met haar auto tegen de auto van Boma is gereden. Chantal laat haar auto bij DDT repareren en laat hem weten dat ze Boma wel zo ver kan krijgen dat hij het voetbalveld aan DDT verkoopt. DDT ziet hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Chantal krijgt ruzie met de vrouwen als ze al teveel aandacht blijkt te hebben voor de spelers van de Kampioenen. En als dan ook nog de man van Chantal opduikt… Krijgt DDT eindelijk het veld in handen?

Aflevering 8: Bieke’s auto (23 november 1991)

Bieke is vroeger dan gepland teruggekomen uit Amerika. Ze is op zoek naar werk en naar een auto. DDT heeft uiteraard een buitenkansje. Een auto waar van alles aan mankeert en die zojuist door meneer Martin – een kennis van Boma – aan DDT is verkocht. Doortje is het hier niet mee eens en grijpt in. Dat is uiteraard niet naar de zin van haar baas, DDT. Bekijk hier hoe dit afloopt.

Aflevering 9: Operatie Parkiet (30 november 1991)

Xavier moet een paar dagen van huis in verband met een legeroefening. Hij is bang dat Carmen zijn parkieten iets aandoet. Bieke schiet te hulp en wil de parkieten een paar dagen in huis nemen. Dit tot blijdschap van Carmen. Pascale blijkt echter allergisch te zijn voor vogels…. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 10: De ooievaar ( 7 december 1991)

Doortje vermoedt dat ze zwanger is en gaat naar de dokter. DDT komt hier achter en denkt zodoende dat Pico haar mishandelt. Doortje belt naar Pascale om haar het goede nieuws te vertellen en vraagt aan Pascale om het voorlopig nog niet aan anderen te vertellen. Oscar hoort het gesprek tussen Doortje en Pascale en denkt dat Pascale zwanger is. Volop misverstanden dus… Bekijk deze aflevering!

Aflevering 11: De controleur (14 december 1991)

Boma krijgt bezoek van de belastinginspectie. Hij waarschuwt DDT dat de belastinginspectie in de buurt is en de hele boekhouden van zelfstandig ondernemers grondig controleert. Doortje is bang dat Pico problemen krijgt omdat hij in het zwart kapotte TV’s herstelt. Oscar voorziet problemen omdat hij onlangs in het zwart een lading Bomaworsten heeft gekocht. En Carmen werkt in het zwart als poetsvrouw bij Boma… Bekijk deze aflevering!

Aflevering 12: Xavier gekwetst (21 december 1991)

Boma klaagt bij Oscar over de prestaties van FC De Kampioenen en dan met name over de verdediging en de keeper. Hij vindt de keeper een drama en vindt dat Oscar er wat aan moet doen. Als tijdens de training Xavier per ongeluk een bal in de maag van DDT trapt, schopt DDT woedend de bal terug. De bal raakt het achterhoofd van Xavier, waarop Xavier met zijn hoofd tegen een doelpaal valt en roerloos blijft liggen… Bekijk deze aflevering!

Aflevering 13: Verliefd (28 december 1991)

Boma is op zoek naar een nieuwe speler om FC De Kampioenen te versterken. Hij onderhandelt met Tony Van Leer van FC Vlam. Bieke heeft een nieuwe vriend, maar wil niet kwijt wie het is. Haar nieuwe vriend wordt aangenomen bij DDT als monteur. Hij blijkt meer af te weten van vrouwen versieren dan van auto’s repareren… Bekijk deze aflevering!