Kampioen zijn is plezant!

Aflevering 1: Big in Japan (20 december 2008)

De Boma Vleesindustrie N.V. zit in zwaar weer, dus komt het goed uit dat Boma mogelijk mee mag op handelsmissie naar Japan. Met de Boma Sushi Worst wil Boma de Japanse markt op. Voor de handelsreis worden de mogelijke deelnemers echter beoordeeld en Boma valt af omdat hij een erg slechte indruk maakt. Maurice moet hem helpen. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 2: En dans ! (20 december 2008)

Carmen mist Xavier als Xavier een paar dagen met het leger op manoeuvres moet. Carmen wil hem trakteren op een warme thuiskomst. Na advies van Boma volgt ze les in paaldansen. Maurice installeert de paalsdanspaal op de slaapkamer van Carmen en dat zorgt voor de nodige roddels. Marc gaat op zoek naar werk omdat Marc en Bieke elk dubbeltje om moeten draaien. Marc wordt DJ. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 3: Soiree privee (27 december 2008)

De legerleiding voert een verbod op het drinken van bier op de kazerne in. Voor Xavier is dat reden om voortaan parttime te gaan werken. Carmen is het hier echter niet mee eens, ze wil absoluut dat Xavier fulltime blijft werken.
Maurice en Pascale willen meer tijd voor zichzelf en sluiten het café voortaan één avond in de week. De Kampioenen zijn hier niet zo blij mee. Ze hebben het idee om Xavier het café te laten runnen. Dit tot groot plezier van Xavier. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 4: Vraag het aan Vertonghen (3 januari 2009)

Marc heeft een nieuwe baan gevonden als bedrijfsconsultant. Dit wordt met veel scepsis onthaald door de Kampioenen. Des te groter is de verbazing als Marc in dienst treedt bij het bedrijf van Jean-Luc Grootjans en dankzij zijn adviezen deze zaak beter dan ooit begint te draaien.
Boma wil nu absoluut Marc inhuren. Dat lukt, maar loopt niet van een leien dakje.  Doortje is ook begonnen met een bijverdienste. Ze gaat als therapeute aan de slag, maar daar komen klanten op af die voor iets anders komen dan Doortje had gehoopt… Bekijk deze aflevering!

Aflevering 5: Doopfeest (10 januari 2009)

Paulientje wordt gedoopt en dat is voor Pascale het moment om indruk te proberen maken op haar zus Madeleine. Pascale organiseert het doopfeest en is ervan overtuigd dat er nog jaren gesproken zal worden over dit doopfeest.
Daar zal het zeker niet aan mankeren, maar niet zoals Pascale had gehoopt. Alles loopt in het honderd dankzij onder andere Doortje die teveel heeft gedronken, Nero die niet zindelijk is en Bieke die niets moet weten van de organisatiedrift van haar moeder. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 6: Een nieuwe man (17 januari 2009)

Pol moet een nieuwe man worden en veel gevoeliger worden, aldus Doortje. Dat brengt Carmen op een idee en ze wil dat ook Xavier een nieuwe man wordt. De metamorfose van Pol en Xavier pakt echter niet uit zoals Carmen en Doortje hadden gehoopt.
Fernand voelt zich alleen en is dat beu. Op advies van Marc, doet Fernand een oproep op Radio Hallo, waarbij hij ook jammert over zijn zieke kindjes. Er komt zowaar een dame op af, maar deze dame wil absoluut de zieke kindjes van Fernand ontmoeten… Bekijk deze aflevering!

Aflevering 7: Schwalbe (24 januari 2009)

Fernand komt ruimte tekort als hij een grote lading antiek heeft ingekocht. Hij doet alsof hij een blessure aan zijn rug heeft om ervoor te zorgen dat de Kampioenen hem helpen met het sjouwen van deze spullen. Maar of hij daar nu echt zoveel mee opschiet…
Pascale en Carmen zijn het beu dat Xavier zoveel in het café bier zit te drinken. Het idee ontstaat zelfs dat Xavier daar zo vaak zit omdat hij verliefd is op Pascale. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 8: Tony de pony (31 januari 2009)

Fernand krijgt een oude pony, maar veel kan hij daar niet mee doen. Hij verkoopt de pony aan Marc als speelgoed voor Paulientje.
Doortje en Pol hebben een discussie over voetbal. Pol mag na de wedstrijden geen besprekingen meer houden in het café van Doortje. Pol en de Kampioenen zijn het hier niet mee eens en proberen Doortje over te halen. Dat valt niet zo mee. Dan worden er zwaardere middelen ingezet… Bekijk deze aflevering. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 9: Op straat (7 februari 2009)

De huisbaas van Pol en Doortje heeft hun appartement verkocht, waardoor Pol en Doortje de woning moeten verlaten. Het zoeken naar een nieuwe woning loopt niet zoals gewenst. Fernand biedt aan om te helpen, maar gezien de eerdere ervaringen met Fernand als huisbaas zien Doortje en Pol dat niet zitten.
Marc begaat een verkeersovertreding en krijgt een werkstraf aan zijn broek. Deze werkstraf moet bij de gemeente onder toezicht van Maurice uitgevoerd worden. Dat wordt geen succes. Bekijk deze aflevering! Bekijk deze aflevering!

Aflevering 10: Hakuna matata (14 februari 2009)

Marie-Josée – het Plan International kind van Pol uit de aflevering Zwarte Liefde – komt naar België en komt bij Pol logeren. Marie-Josée is ondertussen een volwassen vrouw. Doortje is behoorlijk jaloers en vertrekt na een discussie met Pol.
Doortje kampt met nogal wat pech en Fernand maakt haar wijs dat ze behekst is door Marie-Josée.  Fernand doet zich voor als expert in Afrikaanse voodoo en biedt aan om Doortje te verlossen van de vloek.
De brandweer in het dorp krijgt versterking van Xavier, Marc en Maurice. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 11: De Boma boulevard (21 februari 2009)

Jean-Luc Grootjans heeft de eer dat er een straat naar hem wordt vernoemd. Boma wil niet achterblijven en wil Grootjans zelfs overtreffen met zijn Boma boulevard. Een werkgroep van de gemeente onder leiding van Marc moet hierover beslissen. De voorzitter van de Heemkundige Kring sputtert nogal tegen. Hij blijkt geen fan te zijn van Boma.
Pascale is aan het babysitten op Paulientje en Bieke maakt gebruik van de situatie. Of is het misbruik maken van de situatie? Bekijk deze aflevering.

Aflevering 12: Wie wordt de vrouw van Boma? (28 februari 2009)

Boma mag de rendierenboerderij van zijn zus Bertha in Canada beheren. Boma ziet een emigratie naar Canada wel zitten en wil het veld weer eens verkopen. De Kampioenen zijn hier fel op tegen en willen Boma proberen in België te houden. Om hem wat reden te geven om in België te blijven, starten ze een wedstrijd “Worstenboer zoekt vrouw” op Radio Hallo. Carmen leidt de jury die de kandidaten zal beoordelen.
Bij Fernand komt een klant op bezoek die geïnteresseerd is in Afrikaanse kunst. Het is Goedele Decocq. Boma ziet het wel in haar zitten. Bekijk deze aflevering.

Aflevering 13: Love is in the air (7 maart 2009)

Boma is na een ontmoeting met Goedele al stapelverliefd op haar. Boma is vastberaden om haar voor zich te winnen. Zijn versierpogingen wekken vooral ergernis op bij Goedele. Als Fernand zich hier ook mee gaat bemoeien, lijkt het helemaal een hopeloze zaak te worden voor Boma.
De auto van Marc is kapot en totaal versleten. Dit is het moment voor Bieke om aan te dringen op een nieuwe en grotere auto. Marc verzet zich hier tegen. Marc ziet het niet meer zitten als de garage opbelt en mededeelt dat de auto van Marc rijp is voor de sloop. Bekijk deze aflevering.