Kampioen zijn is plezant!

Aflevering 1: Het knekelveld (7 december 2002)

De vroegere leraar van school – meester Firmin – komt op bezoek bij Fernand. Hij heeft de kelder van de school opgeruimd en Fernand mag de rommel kopen. Fernand komt er via meester Firmin achter dat er vroeger een Spaans kerkhof stond op de plek waar nu het voetbalveld is. Dat is voor Fernand aanleiding om de Kampioenen de stuipen op het lijf te jagen. Bekijk deze aflevering. 

Aflevering 2: Kamer te huur (14 december 2002)

Een van de lopende bandmedewerkers van de fabriek van Boma, is uit zijn huis gezet. Boma belooft onderdak te regelen voor Dieudonné, een jongeman uit Kameroen die ook aardig blijkt te kunnen voetbal. Na het nodige geharrewar, mag Dieudonné bij Pascale blijven logeren. Pascale en Dieudonné komen al snel goed overeen. Fernand stookt Boma op en de jaloerse Boma wil Dieudonné zo snel mogelijk weg hebben. Carmen gaat een weddenschap aan met Doortje wie het beste kan komen. Carmen speelt het spelletje echter niet eerlijk. Bekijk deze aflevering. 

Aflevering 3: Blond en meedogenloos (21 december 2002)

Boma heeft een nieuwe vriendin en heeft zelfs al trouwplannen. De jonge, blonde en sexy Kimberley zit echter alleen achter zijn geld aan. Dat ligt er zo dik op dat iedereen het ziet, behalve Boma. Carmen, Pascale en Doortje doen hun best om Boma te overtuigen van het slechte karakter van Kimberley. De mannen vinden ze aanwezigheid van Kimberley allesbehalve vervelend. Totdat Kimberly Boma zo ver krijgt dat hij wil stoppen met de Kampioenen. Dan komt ook Pol in actie. Xavier moet voor zijn werk bij het leger een examen Frans doen en Carmen helpt hem bij de voorbereidingen van dit examen. Bekijk deze aflevering. 

Aflevering 4: Het Kampioenenbal (28 december 2002)

Tot op heden heeft Boma altijd het bal van de Kampioenen georganiseerd. Dit jaar heeft hij daar geen trek meer in, omdat toch altijd alles verkeerd loopt. Volgens Bieke ligt dat vooral aan de beperkte organisatiecapaciteiten van Boma. Bieke zal bewijzen dat zij het beter kan organiseren dan Boma. Xavier heeft een grap gemaakt over Carmen en dit valt helemaal verkeerd bij Carmen. Ze wil van hem scheiden. Xavier doet er alles aan om Carmen weer voor zich te winnen, maar dat valt nog niet zo mee. Bekijk deze aflevering. 

Aflevering 5: Nenieuwennoed (4 januari 2003)

Boma heeft weer een nieuwe vrouw op het oog. Hij is helemaal hotel-de-botel van Mariette Dupont. Mariette heeft een organisatie die daklozen helpt. Boma denkt dat Mariette ook verliefd is op hem, maar Mariette beschouwt hun relatie als puur zakelijk. Carmen en Doortje denken dat Boma Pascale ten huwelijk wil vragen en vertellen dit aan Pascale. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Boma Vleesindustrie N.V. komt de waarheid boven tafel. Marc begrijpt Pol en Doortje helemaal verkeerd en denkt dat Billie ongeneeslijk ziek is en in Amerika geopereerd moet worden. De Kampioenen schieten te hulp en omdat Fernand denkt dat het voor zijn zieke kindjes is, helpt Fernand ook mee. Bekijk deze aflevering.

Aflevering 6: Friet met mayonaise (11 januari 2003)

Carmen heeft het helemaal gehad met haar eeuwige geldtekort en schoonmaakwerkzaamheden bij Boma. Ze wil een friettent beginnen om zo snel veel geld te verdienen. Xavier ziet de bui al hangen en probeert Boma zo ver te krijgen om niet in de frituur te investeren. Boma vindt het echter een geweldig idee omdat hij zo zijn worsten aan de man kan brengen. Pascale – die bang is voor de concurrentie van de frituur – en Xavier bedenken een plan om de frituur te saboteren. Billie gaat een week bij Bieke logeren, omdat hij Doortje veel te streng vindt en hij niets mag van Doortje. Al snel blijkt dat Bieke niet veel moderner is… Bekijk deze aflevering. 

Aflevering 7: Xaviera Waterslaeghers (18 januari 2003)

Fernand doet zijn best om Carmen te overtuigen dat Xavier homofiel is. Hij stookt ook Xavier op om een slipje van Carmen te dragen tijdens een voetbalwedstrijd als geluksbrenger. Het plannetje van Fernand lekt echter uit. De Kampioenen besluiten het spel mee te spelen om Fernand terug te pakken. Marc is op banenjacht. Bieke wil dat hij solliciteert bij een reclamebureau, maar Marc werkt liever in een speelgoedwinkel. Bekijk deze aflevering. 

Aflevering 8: Keeper gezocht (25 januari 2013)

Xavier komt tegenwoordig de frituur nauwelijks nog uit. Xavier doet alsof hij een ernstige rugblessure heeft opgelopen. Hierdoor kan hij zondag echter ook niet meedoen met de wedstrijd van de Kampioenen tegen de Schellekens. Boma vervangt Xavier als keeper en houdt wonder boven wonder de ene na de andere bal tegen. Boma wil voortaan blijven keepen. Xavier wil echter ook zijn plaats onder de lat weer terug. Marc valt ’n dag in in de frituur van Carmen en krijgt de smaak te pakken. Bieke en Pascale zijn er niet blij mee dat Marc in de frituur wil blijven werken. Bekijk deze aflevering.

Aflevering 9: Het mirakel (1 februari 2003)

Fernand heeft goede zaken gedaan in het klooster. Zijn antiekzaak zijn nu vol beelden van Heiligen. Billie doet alsof hij geblesseerd is om zo niet mee te hoeven doen aan de sportdag van school. Om wat meer volk naar zijn antiekzaak te lokken, betaalt hij Billie om te doen alsof het op miraculeuze wijze geneest in zijn zaak. De zaken draaien goed voor Fernand. Totdat Billie meer geld wil voor zijn acteerwerk en Pol en Bieke zich ermee gaan bemoeien. Bekijk deze aflevering.

Aflevering 10: Vrolijke vrienden (8 februari 2003)

Op het veld van de Kampioenen slaan twee hippies hun tenten op. Ze zijn op weg naar een Woodstock-festival en blijven op het veld kamperen. Binnen de kortste keren komen er meer hippies. Boma en Fernand zien hier brood in en maken een soort camping van het veld. Pol maakt zich zorgen omdat er nu niet meer getraind en gevoetbald kan worden. Hij wil de hippies weg hebben. Bekijk deze aflevering.

Aflevering 11: Hoogtevrees (15 februari 2003)

Het is het 25-jarig huwelijksjubileum van Carmen en Xavier. Carmen verwacht dat Xavier haar verrast. Xavier is het helemaal vergeten en raakt in paniek. Carmen denkt dat Xavier haar voor de gek houdt en heeft hoge verwachtingen van de verrassing van Xavier. Boma wordt ereburger van het dorp. Bieke vertelt hem dat de ereburger van het dorp een ballonvlucht boven het dorp moet maken. Boma ziet niet niet zeggen, want hij heeft enorm veel last van hoogtevrees. Bekijk deze aflevering. 

Aflevering 12: Gele limonade (22 februari 2003)

Problemen voor Carmen en Xavier. Marc wil niet meer in de frituur staan, omdat hij is bedreigd door een boze klant die een voedselvergiftiging heeft opgelopen na het eten van een Bomaworst. Xavier en Marc gaan proberen om een eetbare variant van Boma’s worsten te maken. Pascale gaat behangen. Boma heeft een behanger voor haar geregeld: ene Maurice de Praetere. Bekijk deze aflevering. 

Aflevering 13: Bloemetjes en bijtjes (1 maart 2003)

Pascale gaat samen met Maurice naar het jaarlijkse feest van de burgemeester. Als Boma dit hoort, doet hij zijn best om Maurice te overtuigen om niet met Pascale naar het bal te gaan. Marc maakt overuren. Biekje wil namelijk zwanger worden. Bekijk deze aflevering.