Kampioen zijn is plezant!

Aflevering 1: Twaalf stielen (2 december 2000)

Boma heeft een groot probleem. Zijn voorraad worsten wordt gecontroleerd op dioxine en voor de zekerheid zijn al zijn bankrekeningen alvast geblokkeerd. Als hij het idee oppert om het veld te verkopen om zo weer wat cash geld te hebben, besluiten de Kampioenen om hem te helpen. Boma mag wat bijbeunen bij de Kampioenen, maar een echt handige klusser en verkoper blijkt Boma niet te zijn. Als Fernand Costermans hoort van de financiële problemen van Boma, ruikt hij zijn kans om het veld over te kunnen kopen. Hij probeert geld te lenen van zijn zus Thérèse… Bekijk aflevering!

Aflevering 2: Jonger dan je denkt (9 december 2000)

Pascale viert haar 50e verjaardag en daar heeft ze het zwaar mee. Ze voelt zich oud. De opmerkingen van de Kampioenen helpen haar niet bepaald om dit gevoel weg te nemen. De schok is groot als Pascale zich opeens heeft gekleed en gedraagt als een puber. In de Pussycat vindt ze een vriend, ene Maxime. Bieke en Boma trekken voor het eerst samen aan een touw: ze vinden het maar niets dat Pascale aanpapt met een jongere gast. Pascale luistert echter niet naar hen en gaat totaal haar eigen weg. Totdat Martin een gigolo blijkt te zijn…  Bekijk aflevering!

Aflevering 3: Te bed of niet te bed (16 december 2000)

Carmen ergert zich aan Xavier. Xavier heeft in bed geen aandacht meer voor haar. Xavier repareert het bed van Pascale en dit is tot in het café te horen. Fernand maakt Carmen wijs dat Xavier haar bedriegt met Carmen. Carmen gooit Xavier buiten, waarop Xavier gaat logeren bij uitgerekend Pascale. Carmen probeert Xavier jaloers te maken door te flikflooien met Fernand.  Bekijk aflevering!

Aflevering 4: Vrolijk kerstfeest (23 december 2000)

Madeleine en haar man Jerome komen met Kerstmis dineren bij Pascale. Pascale is in alle staten, want ze wil indruk maken op haar zus Madeleine en er mag absoluut niets mislopen. Dat laatste valt niet mee met Marc Vertonghen in de buurt. Tot overmaat van ramp nodigt ook Fernand zichzelf uit voor het kerstdiner. De pastoor vraagt aan Boma om twee Kampioenen Jozef en Maria te laten spelen in zijn levende kerststal. Dat leidt tot een strijd tussen Doortje en Carmen, die zich allebei zien als de perfecte vertolking van de heilige maagd Maria.  Bekijk aflevering!

Aflevering 5: Carmen goes classic (30 december 2000)

In de hondensalon loopt Carmen een oude schoolvriendin tegen het lijf, Micheline. Micheline is een rijke vent getrouwd en is lid van een exclusieve serviceclub, de Tigresses. Carmen schept op en wordt door Michele uitgenodigd om lid te worden van de Tigresses. Pascale is stikjaloers en geeft Carmen weinig kans om lid te kunnen worden van de Tigresses. Dat zet Carmen aan om extra haar best te doen. Ze bestudeert de regels van de etiquette en gebruikt het huis van Boma om indruk te maken op Micheline.   Bekijk aflevering!

Aflevering 6: De kidnapping (6 januari 2001)

Xavier is het gezeur van zijn medespelers en Carmen helemaal beu. In een dronken bui komt hij terecht bij Fernand aan wie zijn klaagt over zijn miserie. Fernand ruikt zijn kans. Zonder Xavier kunnen FC De Kampioenen geen wedstrijden spelen en dat is beter voor Fernand en zijn duiven. Fernand komt op het idee om te doen alsof Xavier ontvoerd is en losgeld te vragen. Xavier werkt hier aan mee om de Kampioenen en Carmen te leren dat ze niet zonder hem kunnen.  Bekijk aflevering!

Aflevering 7: Succes verzekerd (13 januari 2001)

Xavier is zelfstandige in bijberoep geworden. Naast zijn werk bij het leger, is hij verzekeringsadviseur geworden. Vooral Carmen wil dit erg graag omdat Xavier zo wat geld bij kan verdienen. Fernand en Boma ruiken hun kans en proberen de verzekering op te lichten door inbraken en diefstallen in scene te zetten. Doortje en Marc raken in paniek van al die criminaliteit en zetten een buurtwacht op.  Bekijk aflevering!

Aflevering 8: Eerlijk duurt het langst (20 januari 2001)

Pol wil absoluut naar de voetbalwedstrijd Anderlecht – Barcelona en plundert zonder medeweten van Doortje hun gezamenlijke spaarrekening. Dan blijkt echter dat de huur nog niet betaald is en Fernand stelt alles in het werk om de achterstallige huur te incasseren. Boma neemt een nieuwe secretaresse aan, maar het lijkt erop dat Trudy denkt dat ze in de Pussycat beland is.  Bekijk aflevering!

Aflevering 9: De Bomababe (27 januari 2001)

Boma wil de Bomababe verkiezing organiseren, een verkiezing waarbij dames topless op het podium moeten paraderen. Xavier en Pol worden gevraagd om jurylid te zijn. Doortje en Bieke zijn fel tegen de verkiezing van Boma. Bieke organiseert – als rasechte feministe – het verzet tegen de plannen van Boma. In huize Waterslaeghers is het ook raak als Carmen aankondigt mee te willen doen aan de verkiezing van Boma.  Bekijk aflevering!

Aflevering 10: Grenzen verleggen (3 februari 2001)

Er ontstaat een hoogoplopende discussie tussen de Kampioenen en Fernand over welke grond van wie is. De burenruzie loopt uit de hand: Fernand breekt de doelen van de Kampioenen af en hij komt terecht in een rolstoel als hij valt nadat Xavier hem heeft geraakt met een voetbal. Een landmeter-in-opleiding, Dirk, meet in opdracht van Boma het veld op. Het lijkt erop dat Fernand gelijk heeft. De burenruzie eindigt in een tumultueuze rechtszaak. De nogal verlegen Dirk lijkt het goed te kunnen vinden met Bieke. Carmen en Doortje denken daar het hunne van.  Bekijk aflevering!

Aflevering 11: Lief dagboek (10 februari 2001)

Doortje doet nogal geheimzinnig. Ze blijft tot laat werken bij Boma en heeft een dagboek dat ze kost wat kost geheim wil houden voor Pol. Voor de Kampioenen is het duidelijk: Doortje bedriegt Pol met Boma. Pol begint hier ook voor te vrezen. Hij probeert er achter te komen wat er speelt tussen Boma en Doortje, maar zonder resultaat. Fernand heeft het voor elkaar gekregen om Marc als gratis werknemer in te huren voor zijn antiekzaak.  Bekijk aflevering!

Aflevering 12: Oud zot (17 februari 2001)

De moeder van Carmen – Agnes – staat voor de deur. Ze heeft ruzie met Juul, haar nogal jaloers en brute man. De aanwezigheid van Agnes zorgt voor de nodige frictie in Huize Waterslaeghers. Marc moet ondertussen op Billie passen. Het loopt mis als Marc Billie kwijtraakt, Agnes een oogje heeft op Boma en de jaloerse en agressieve Juul opduikt.  Bekijk aflevering!

Aflevering 13: Soep van duifjes (24 februari 2001)

Bieke heeft een nieuwe baan bij een reclamebureau. Haar eerste klus is het maken van aan radioreclame voor het verzekeringsbedrijfje van Xavier. Fernand verkoopt de door Bieke bestelde computer aan Pol en Boma heeft enorme tandpijn.  Bekijk aflevering!