Kampioen zijn is plezant!

Aflevering 1: De nieuwe truitjes (6 oktober 1990)

DDT heeft zijn garage naast het terrein van FC De Kampioenen, en dat bezorgt hem meer dan eens last. Nadat er alweer een ruit bij hem gesneuveld is besluit hij weerwraak te nemen. Hij doet de stem van speler Pico na en belt naar de tegenploeg om te zeggen dat de Kampioenen forfait geven wegens ‘de toestand van het veld’. Sponsor Boma heeft net de plaatselijke pers uitgenodigd want hij zal de ploeg in nieuwe truitjes laten aantreden. Als duidelijk wordt dat er niet gespeeld zal worden omdat de tegenploeg is afgebeld, nodigt Boma de pers uit in de garage van DDT: daar staat een busje dat hij de Kampioenen cadeau wil doen. DDT raakt nu wel in nauwe schoentjes, want ook de tegenploeg heeft bij hem een busje besteld. Bekijk de uitzending.

Aflevering 2: Koopjes (13 oktober 1990)

Zonder dat Oscar het weet heeft Pascale een antieke kast gekocht. Oscar heeft – buiten medeweten van Pascale – een videocamera gekocht. Oscar verkoopt echter de kast voor een prikkie aan DDT. Xavier heeft een legerjeep geleend uit de kazerne om het nieuwe scorebord langs het veld te kunnen plaatsen. Nadat de ontwikkelingen rondom de kast uit komen, heeft DDT ook het nodige uit te leggen aan de militaire politie als de legerjeep in zijn garage blijkt te staan. Bekijk de aflevering!

Aflevering 3: Vogelvrij (20 oktober 1990)

Doortje en Pico hebben ruzie omdat Pico veel bezig is met voetbal en weinig tijd besteed aan zijn zwarte bijbaan in de avonduren: het herstellen van kapotte TV’s. De kapotte TV’s slingeren door de hele kamer en ontevreden klanten komen bij Doortje klagen. Xavier heeft een pittige discussie met Carmen, omdat Xavier wederom is gezakt voor zijn examen bij het leger. Pol en Xavier zetten het op een drinken in het café van de Kampioenen. Totdat ze opmerken dat DDT een groot reclamebord langs het veld plaatst.  Bekijk deze aflevering!

Aflevering 4: Het record (27 oktober 1990)

Oscar is er niet van gediend dat Balthazar Boma zijn vrouw Pascale probeert te versieren. Oscar is woedend en geeft Boma te kennen dat hij hem als sponsor niet meer nodig heeft. Om dit kracht bij te zetten wil hij Pico een lokaal record laten verbeteren. Boma schakelt echter DDT in om de recordpoging van Pico te saboteren. Ondertussen probeert ook Marc Vertonghen van Radio Hallo een radioverslag te maken van de recordpoging van Pico… Bekijk deze aflevering.

Aflevering 5: Doortje (3 november 1990)

Xavier heeft kunnen regelen dat F.C. de Kampioenen het in een voetbalwedstrijd op mogen nemen tegen een ploeg van het leger. Doortje weigert echter de voetbalkleren van Pico te wassen, waardoor Pico op komt dagen in vieze kleren. Carmen en Pascale stoken Doortje op om zelfstandiger te worden en een baan te zoeken. Die is zo gevonden als blijkt dat DDT een secretaresse zoekt. Alleen zijn niet alle Kampioenen even blij dat Doortje gaat werken bij “de vijand”… Bekijk deze aflevering.

Aflevering 6: Transfer (10 november 1990)

Voorzitter Balthazar Boma onderhandelt met een zaakwaarnemer over een transfer van Pico Coppes aan een ploeg die in een hogere klasse speelt. Oscar Crucke is hier fel op tegen, omdat zijn ploeg zonder Pico flink verzwakt zou worden en helemaal geen wedstrijd meer zal winnen. Bieke hoort een gesprek over de transfer van Pico en onderneemt actie. Probleem is echter dat de Kampioenen in ruil voor Pico een andere speler krijgen en dat Pascale in deze nieuwe speler haar ideale schoonzoon ziet… Bekijk deze aflevering.

[sc:Voorpagina]

Aflevering 7: Carmen’s wasmachine (17 november 1990)

Carmen’s wasmachine begeeft het als ze de shirts van FC De Kampioenen aan het wassen is en ze heeft geen geld voor een nieuwe wasmachine. Haar idee is dat Xavier bij moet gaan beunen om wat extra geld in het laatje te brengen. Xavier vraagt DDT discreet om werk. Hij wil niet dat de rest van de Kampioenen er achter komen dat hij bij de grote vijand van de ploeg werkt. Pico moet in opdracht van Boma dringend een autoradio repareren. Pico heeft echter geen tijd en brengt de autoradio naar  DDT om de autoradio door DDT te laten repareren. Dan komt hij er achter dat Xavier bij DDT werkt… Bekijk deze aflevering!

 

Aflevering 8: De ster (24 november 1990)

Bieke wordt uitgenodigd om op TV op te treden. Boma was van plan om zijn sponsorbudget voor de voetbalploeg in te trekken en denkt nu na om een Vrije Televisie omroep op te rechten. Hij huurt de garage van DDT als studio en alle voetballers van FC De Kampioenen kunnen komen werken bij Boma TV… Bekijk deze aflevering!

 

 

Aflevering 9: Crisis (1 december 1990)

In de regionale krant staat geschreven dat FC De Kampioenen niet in staat zijn om te winnen en dat de trainer – Oscar Crucke – niet in staat is om dit te veranderen. Marc Vertonghen meldt dit nieuws op Radio Hallo en voegt daar een interview met Balthazar Boma aan toe. Boma vertelt Oscar te zullen ontslaan als trainer als de volgende wedstrijd niet wordt gewonnen. Pascale voelt zich beschaamd en vernederd, terwijl Carmen en Doortje zojuist hebben besloten om hun mannen wat harder aan te pakken…. Bekijk deze aflevering!

 

Aflevering 10: Voetbalploeg zoekt trainer (8 december 1990)

Oscar is ontslagen als trainer. Boma roept de ploeg samen bij Xavier thuis om te praten over hoe het verder moet. Er moet op korte termijn een nieuwe trainer gevonden worden. Oscar zit in een depressie: zijn hobby en baan als voetbaltrainer kwijt en zijn vrouw is het nog afgetrapt ook. Bieke weet het zo te manoeuvreren dat de Kampioenen bij de zoektocht naar een trainer bij Oscar uitkomen en dat Oscar bij zijn zoektocht naar een nieuwe voetbalploeg bij FC De Kampioenen uitkomt. Tussen Pascale en Oscar komt het weer goed. Maar of Boma voorzitter mag blijven… ? Bekijk deze aflevering!

 

 

Aflevering 11: Het geld of het veld (15 december 1990)

Boma wil het veld verkopen aan DDT en Pico komt hier achter. Alsof dat nog niet genoeg is, komt ook Carmen er tijdens het schoonmaken in de villa van Boma achter. Xavier en Carmen vragen Pascale om Boma wat te verleiden om te voorkomen dat hij het veld gaat verkopen. Zonder hier iets vanaf te weten, organiseert Pico een betoging voor het veld en tegen Boma. Boma wil het veld liever niet meer verkopen, maar heeft het veld al beloofd aan DDT…. Bekijk deze aflevering!

 

 

Aflevering 12: Verkiezingen (22 december 1990)

Pico is het helemaal zat met Boma als voorzitter en wil dat er een nieuwe voorzitter komt. Hij wil verkiezingen organiseren om een nieuwe voorzitter te kiezen. De spelersvrouwen ontdekken rare spullen tussen de vuile shirts van de ploeg en vragen DDT om uitleg. DDT heeft bezoek van zijn nogal dominante moeder (Ma DDT). Ma DDT laat DDT zich kandidaat stellen voor de voorzittersverkiezing bij de Kampioenen. Pascale haalt Oscar over om mee te doen. Boma besluit zich te weren, maar of hij zijn voorzitterschap kan redden… Bekijk deze aflevering!

 

 

Aflevering 13: Omkoopschandaal (29 december 1990)

Carmen en Doortje willen nieuwe kleren kopen. Het dictafoontje dat Doortje van Pico heeft gekregen kan ze goed gebruiken op kantoor bij DDT. Deze dictafoon speelt een grote rol als duidelijk wordt dat DDT betrokken is bij een omkoopschandaal, bedoeld om de Kampioenen in een kwaad daglicht te stellen. De vrouwen rekenen zich rijk en doen zich te goed aan nieuwe en dure kleren. Helaas blijkt alles niet zo simpel in elkaar te zitten als het in eerste instantie leek. Bekijk deze aflevering.