Kampioen zijn is plezant!

Valère is een zakenpartner en vriend van Balthasar Boma. Net als Boma is hij voorzitter van een voetbalploeg: FC Klavertje Vier. FC Klavertje Vier is de slechtste voetbalploeg van het land en de enige ploeg die nog vaker verliest dan FC De Kampioenen. Hij en Boma komen elkaar ook weleens tegen in de Pussycat.

Hoewel FC Klavertje Vier maar één keer voorkomt in de serie – in de aflevering Interim Sponsor – is de wedstrijd tegen FC Klavertje Vier een happening voor FC De Kampioenen. Het is namelijk de enige wedstrijd die ze kunnen winnen.

De voorzitter van FC Klavertje Vier viert zijn verjaardag juist op de dag van de wedstrijd tussen zijn ploeg en FC De Kampioenen. Hij wil graag een keer winnen en besluit Boma om te kopen. In ruil voor een bestelling van 500 kilogram Bomaworst en een afspraakje met Lolo, moet Boma ervoor zorgen dat de Kampioenen verliezen van FC Klavertje Vier.

Boma haalt alles uit de kast om de Kampioenen ervan te overtuigen om te verliezen van Klavertje Vier. De Kampioenen weigeren en zetten Boma zelfs af als voorzitter. Door toedoen van de nieuwe sponsor – BTW – verliezen de Kampioenen toch de wedstrijd. Valère denkt aanvankelijk dat Boma dit heeft geregeld, maar door een verspreking van Marc Vertongen komt hij erachter dat dit niet zo is.

Het personage Valère Vandervleet wordt gespeeld door Rudi Delhem. Rudi Delhem speelde eerder Jules, de vader van Carmen.