Kampioen zijn is plezant!

Therese Costermans

Therèse Costermans is de zus van Fernand en werd in de aflevering ” Twaalf stielen” door Fernand gebeld met het verzoek om hem 2 miljoen te lenen om het veld over te kopen van Boma. Boma

therese costermans fc de kampioenen

Therese Costermans in gesprek met haar broer Fernand.

zijn bankrekeningen waren geblokkeerd door de voedselinspectie en Boma had dringend geld nodig. Fernand dacht te kunnen profiteren van de situatie.

Therese maakt in deze aflevering geen heel snuggere indruk. Als haar duidelijk wordt dat Boma het veld niet wil verkopen, vertrekt ze. Net op dat moment komt Boma binnen. Die heeft dan juist ruzie gehad met Pascale en is daar ontslagen als café bediende. Boma wil het veld toch verkopen.

Boma noemt een verkoopprijs van 1 miljoen Belgische frank (ongeveer 25.000 euro). Fernand had echter 2 miljoen gezegd tegen Therese. Doordat Boma vasthoudt aan de 1 miljoen komt Therese er achter dat Fernand probeert om haar op te lichten voor 1 miljoen.

Therese is erg onder de indruk van Balthasar en geeft hem een renteloze lening van 1 miljoen. Boma hoeft op deze manier het veld niet te verkopen en Fernand blijft met lege handen achter. Om haar invitatie om samen te gaan dineren, maakt Boma Therese wijs dat Pascale zijn vrouw is.

Heddie Suls

Therese Costermans wordt gespeeld door Heddie Suls. In het dagelijks leven is zij getrouwd met Jaak van Assche, de acteur die Fernand speelt. Ze speelt vaker samen met Jaak van Assche in Vlaamse series. In Alfa Papa Tango speelt ze de vrouw van Jaak van Assche. Verder speelde ze nog gastrollen in Zone Stad, Spoed, Postbus X en Verschoten & Zoon.