Kampioen zijn is plezant!

Theofiel Vertonghen

Theo(fiel) Vertonghen is de vader van Marc Vertonghen en de vrouw van Marie-Paule Vertonghen. Hij komt voor het eerst voor in de serie in de aflevering “Schijn bedriegt” als hij zijn zoon Marc op komt zoeken. Als stopwoordje / zinnetje gebruikt hij altijd “Pardon dat ik me excuseer”. Samen met zijn vrouw Marie-Paule baat hij een begrafenisonderneming uit.

De spaarzame keren dat Theo Vertonghen opduikt in een van de afleveringen van de serie, brengt hij Pascale voortdurend in verlegenheid door te arriveren met zijn lijkenwagen (vaak met een lijk

Theo Vertonghen fc de kampioenen

Theo Vertonghen in actie!

erin) of opmerkingen over zijn zaak. Bij het handen schudden zegt hij bijvoorbeeld dat hij zojuist nog een lij heeft gewassen. Lange tijd zagen Theo en Marie-Paule Marc als de gedroomde opvolger in hun zaak, maar nadat Marc een tijd heeft proef gedraaid hebben ze daar vanaf gezien.

Theo en Marie-Paule hebben behalve Marc nog een zoon: Bart. Bart is de tweelingbroer van Marc.

Alex Cassiers

Theo Vertonghen wordt gespeeld door Alex Cassiers. Alex Cassiers is bekend van Vlaamse jeugdseries als Kapitein Zeppos, Axel Nort en Johan de Alverman. Hij had ook rollen in Ons Geluk, Pa heeft een lief, De Collega’s en de Kolderbrigade.

Alex Cassiers was in 2003 kandidaat voor de politieke partij Groen (een Vlaamse versie van Groen Links) voor de gemeenteraad in Asse, de provincieraad en het Vlaams parlement. Cassiers was vooral actief in de Brusselse homobeweging.

In 2012 kwam Alex Cassiers onverwachts te overlijden. Hij is overleden aan vermoedelijk een hart- of herseninfarct. Hij werd 76 jaar oud.