Kampioen zijn is plezant!

Sonja

Sonja is een klant van het krantenwinkeltje van Carmen. Of beter gezegd: was. Ze vertrok in de aflevering Twaalf Stielen boos, nadat Balthasar Boma haar onzedelijk had betast. Boma kluste in Sonja FC De Kampioenendeze aflevering her en der bij om wat geld bij te verdienen nadat zijn bankrekeningen waren geblokkeerd.

Zo kwam Boma ook terecht in Bij Xavier, het krantenwinkeltje van Carmen. Nadat hij eerst wat in de vieze boekjes had staan bladeren,  ging hij daarna in de fout bij de eerste vrouwelijke klant die de winkel binnenkwam. Sonja had een cursus naaien besteld bij Carmen en kwam deze cursus ophalen. Balthasar pikte dit verzoek uiteraard dubbelzinnig op. Sonja gaf hem lik op stuk door hem een klap in zijn gezicht te geven.

Sonja gaf Carmen te kennen dat ze niet meer in haar krantenwinkeltje zou komen zolang Boma daar nog werkt.

Marinelle de Winne

Sonja wordt gespeeld door Marinelle de Winne. Marinelle de Winne is een bekende naam in de Vlaamse TV-wereld. Zo schreef ze onder andere een groot aantal afleveringen van de Vlaamse soapserie Thuis en speelde ze mee in De Blijde Dag en Maria Speernelle. Ook schreef en regisseerde ze diverse musicals en toneelstukken.

Ook was ze productie-assistente bij ’t Koekoeksnest, een hoorspel dat tussen 1990 en 1997 werd uitgezonden op de Vlaamse Radio 2. Regelmatig luisterden meer dan 1 miljoen Vlamingen naar dit hoorspel. Een ongekend aantal voor ’n radioprogramma in Vlaanderen.