Kampioen zijn is plezant!

Pia Maria

Pia Maria is een van de vriendinnetjes van Balthasar Boma. Pia Maria is zangeres, maar zingt erg vals. Boma heeft haar toegezegd haar loopbaan als zangeres te lanceren bij zijn radio en later ookPia Maria fc de kampioenen bij de regionale omroep. Boma noemt haar “mijn zangvogeltje”. Balthasar belooft haar gouden bergen.

In de aflevering “Verboden vruchten” belt Boma haar als hij een afspraakje met haar wil maken. Omdat Pascale in de buurt is, verbreekt hij direct de verbinding. In deze aflevering logeert Boma bij Xavier en verblijft Marc in de villa van Boma in verband met een weddenschap. Als Pia Maria opduikt bij de villa van Boma, belt Marc in paniek naar Boma. Als Pia Marc de telefoon weet te ontfutselen, hoort ze Boma zeggen dat Marc vooral niet moet zeggen dat hij bij het krantenwinkeltje logeert.

Boma geeft aan Marc opdracht om haar tegen te houden. Marc doet zijn best, maar komt wel in de problemen als Bieke bij de villa van Boma komt kijken waar Marc blijft. Ze denkt dat hij haar bedriegt met Pia Maria. Marc geeft het op, maar als Pia er achter komt dat Marc bij Radio Hallo werkt, is Boma niet interessant meer.

In de aflevering “Werk aan de Winkel” belooft Boma haar zendtijd op de regionale televisie. Boma wil geld steken in de regionale omroep van Karl Vermeire. Karl Vermeire wil Bieke als nieuwe presentatrice, maar lijkt vooral andere bedoelingen te hebben. Pia Maria doet uiteindelijk een boekje open over Karl tegen Bieke, waarop Bieke uiteindelijk afziet van een loopbaan bij de regionale TV-zenden van Karl Vermeire.

Pia Maria wordt gespeeld door Isabel Leybaert. Leybaert speelde eerder een escortdame in de aflevering Weekend aan zee. Ze wordt dan opgebeld door Balthasar Boma die indruk wil maken op Xavier, Pico en Oscar als de vrouwen een weekendje naar zee zijn. Later zou ze nog eens als baliebediende opduiken in de aflevering Big in Japan.

Leybaert heeft meegespeeld in vele TV-series, zoals bijvoorbeeld Danni Lowinski, Zone Stad, Aspe en Flikken Gent.