Kampioen zijn is plezant!

In aflevering 9 van het 13e seizoen speelt Hugo Danckaert Pastoor Engelen. De pastoor wordt door Bieke ingeschakeld om Fernand te ontmaskeren. Fernand heeft middels een truc met walvissenvet en warmte uitstralende lampen namelijk zijn beeld – de heilige Ferdinand – laten huilen.

Om de mensen te doen geloven dat zijn beeld de heilige Ferdinand mirakels kan verrichten, schakelt Fernand Billie in. Billie veinst een blessure om onder de sportdag van school uit te kunnen komen. De Heilige Ferdinand geneest hem zogenaamd. Deze wonderbaarlijke genezing gaat al snel als een lopend vuurtje rond, waardoor Fernand gouden zaken doet!

Net zoals in het verleden toen Dimitri de Tremmerie helderziendheid veinsde, geloven Doortje en Carmen hem, pikt Pascale haar graantje van de toeloop van bezoekers en doen Pol en Bieke hun best om de boel te ontmaskeren. Uiteindelijk slaagt Bieke hier in met behulp van pastoor Engelen om Fernand te ontmaskeren. Als boetedoening moet Fernand van pastoor Engelen de vloer van de Kerk dweilen. Billie moet het geld dat Fernand hem had gegeven in de collectebus van de Kerk stoppen.

Hugo Danckaert is een bekende Belgische acteur die (bij)rollen heeft gespeeld in veel bekende Vlaamse televisieseries. In 2001 speelde zijn zoon Wim in FC De Kampioenen de rol van Frank De Haene. Hugo Danckaert zelf speelde in 1991 in FC De Kampioenen de voorzitter van de wielervereniging.