Kampioen zijn is plezant!

Mijnheer Bemelmans is voorzitter of bestuurslid van FC De Knockers, een van de topploegen in de reeks van FC De Kampioenen. In de aflevering ‘Omkoopschandaal‘ kunnen FC de Knockers kampioen worden. Tenminste, als ze met vier doelpunten verschil van FC de Kampioenen winnen.

Mijnheer Bemelmans

Mijnheer Bemelmans

Bemelmans volgt samen met DDT de match tussen de Knockers en de Kampioenen.

Dat moet normaal gesproken geen probleem zijn, maar mijnheer Bemelmans wil het zeker voor het onzekere nemen. Hij wil FC de Kampioenen omkopen en vraagt DDT om dit te regelen. Bemelmans heeft 40.000 Belgische frank (ongeveer € 1.000) over om FC De Kampioenen om te kopen. Pico, Xavier en Oscar zouden elk 10.000 Belgische frank krijgen en DDT krijgt als tussenpersoon ook 10.000 Belgische frank.

DDT probeert uiteraard dit geld in eigen zak te steken. Uiteindelijk blijkt de envelop die DDT heeft ontvangen van mijnheer Bemelmans leeg te zijn. Dit tot ergernis van de vrouwen, want zij waren – dankzij het dictafoontje van Doortje – al achter het plannetje gekomen en hebben dit geld in de kledingwinkels in het dorp al uitgegeven.

Jan Pauwels

Mijnheer Bemelmans werd gespeeld door Jan Pauwels. 11 jaar laten zou Jan Pauwels weer opduiken in een aflevering van FC De Kampioenen. Ditmaal als Herbert Hauspegel, in de aflevering ‘Dag van de Secretaresse‘. Het zou een van de laatste rollen zijn die Jan Pauwels speelde in televisieseries, want in 2003 kwam Jan Pauwels te overlijden.