Kampioen zijn is plezant!

Maxime is in de aflevering “Jonger dan je denkt” de vriend van Maxime. Als Pascale in een rebelse bui zich kleedt als een puber en op stap gaat naar de Pussycat, raakt ze daar aan de praat met Maxime die aan de bar zit. Na een avondje doorzakken zijn ze nog op stap geweest in de Zivango. Daarna is Maxime bij Pascale blijven slapen.

Maxime

Al snel is het grote liefde. Maxime praat vooral in “straattaal” en leert Pascale wat een baco is en wat kwakkelen is. Pascale neemt zijn manier van praten over. Al vanaf het eerste moment dat Maxime FC De KampioenenBieke Maxime tegenkomt aan de onbijttafel is huize Crucke, liggen die twee elkaar niet. Maxime komt door zijn onbeschofte gedrag ook al snel in conflict met de rest van de Kampioenen. Hij rookt binnen, luistert naar harde housemuziek en maakt denigrerende opmerkingen over de Kampioenen.

Pogingen om Pascale en Maxime uit elkaar te drijven lukken niet. Bieke gaat zelfs zo ver dat ze Maxime probeert te versieren. Maxime toont geen enkele interesse in Bieke en wimpelt haar versierpogingen resoluut af. Ook Pascale is niet onder de indruk en gaat er vanuit dat Bieke Maxime wel zou hebben geprobeerd te versieren in plaats van omgekeerd. Het plan mislukt.

De liefde tussen Pascale en Maxime raakt bekoeld als Maxime vraagt wanneer Pascale hem zijn “salaris” gaat betalen. Pascale komt er achter dat Maxime gigolo is en net zoals alle mensen die werkzaam zijn in de Pussycat, alleen betaald de partner spelen van de bezoekers van de Pussycat. Tijdens de discussie die daarop ontstaan, maakt Maxime ook wat denigrerende opmerkingen over Pascale. Pascale slaat een fles op zijn hoofd stuk, waarna Maxime neervalt en in de rest van de aflevering niet meer opduikt.

Maxime werd gespeeld door Kurt Vandendriessche. Kurt Vandendriessche speelde vele gastrollen in bekende Vlaamse series zoals Familie, Aspe, Vermist, Witse en Flikken.