Kampioen zijn is plezant!

Madeleine de Backer – Dubois

Madeleine de Backer-Dubois en de zus van Pascale. In tegenstelling tot de volkse Pascale, is Madeleine een chique dame die zich nogal uit de hoogte gedraagt. Ze is getrouwd met de Franstalige

madeleine de backer fc de kampioenen

De zusjes de Backer

notaris Jerome Dubois. Madeleine heeft een pralinefabriek (een fabriek waar chocolaatjes en bonbons worden gemaakt).

Pascale heeft het erg vaak over “ons Madeleine”. Ze vraagt zich vrijwel voortdurend af wat “ons Madeleine” over bepaalde situaties zou denken of van bepaalde situaties zou vinden. Pascale is dan ook vrijwel constant bezig om indruk te maken op Madeleine. Dit tot ergernis van Bieke. Dat lukt niet bepaald. Ze bereikt meestal het tegenovergestelde.

Madeleine laat de spaarzame keren dat ze opduikt in afleveringen van FC De Kampioenen duidelijk merken dat ze weinig op heeft met de “boerenbuiten” feestjes van de bas-classe (de lagere klasse) van Pascale. Madeleine probeert vrijwel voortdurend Pascale te kijk te zetten. Zelf moet ze wel de nodige moeite doen om het alcoholprobleem van haar man Jerome te verhullen.

Afleveringen:

Vrolijk Kerstfeest (S11 E04)

De rol van Madeleine wordt gespeeld door Leah Thys. Ze speelde gastrollen in Vlaamse series als Niet voor publikatie, Klasgeheimen, Flikken, Goesting en Code 37. In Thuis had ze een vaste rol (als Marianne). Verder speelde ze mee in diverse films en regisseerde ze een groot aantal theaterstukken.