Kampioen zijn is plezant!

Jos Dobbelaere

Jos Dobbelaere is de eigenaar van PubliTime en de baas van Bieke. Jos Dobbelaere heeft ’n oogje op Bieke en zijn hobby is dobbelen in het parochiecentrum. Dobbelaere zegt altijd “Zeg maar Jos”Jos Dobbelaere terwijl hij z’n duim opsteekt als hij zich voorstelt aan andere mensen. Dobbelaere is erg beleefd en vooral zenuwachtig en stuntelig.

In de aflevering “De verhuizing” willen de Kampioenen Jos Dobbelaere aan Pascale koppelen. Bij vergissing denkt Dobbelaere dat Bieke een oogje op hem heeft. Als uitkomt dat hij zich heeft vergist, druipt Dobbelaere teleurgesteld af.

In de aflevering “Bomababe” komt Dobbelaere wederom voor in de serie. Hij ontslaat dan Bieke, nadat Balthasar Boma heeft gedreigd zijn reclamebudget bij PubliTime in te trekken.

Jos Dobbelaere wordt gespeeld door Marc Schillemans. Schillemans is vooral actief geweest in het theater. Op TV had hij een aantal kleine bijrollen in de bekende series. Zo was hij eens rijkswachter in de Kotmadam, de directeur van Thurn & Taxi in Heterdaad, Majoor Pelckmans in Witse, stafhouder in Thuis en voorzitter van de krijgsraad in Recht op Recht.