Kampioen zijn is plezant!

Jerome Dubois

Jérôme Dubois is de man van Pascale’s zus Madeleine, de schoonbroer van Pascale dus. Jérôme Dubois is Franstalig en spreekt Nederlands met een Frans accent. Van beroep is hij notaris. Hij zet

Jerome Dubois

Jerome Dubois gaat onder invloed van drank tekeer tegen het snobisme van zijn vrouw Madeleine

zich in de serie af tegen het snobisme van zijn vrouw Madeleine.

Jérôme Dubois verzamelt antiek en heeft een drankprobleem. Zijn vrouw Madeleine verbiedt hem om te drinken bij gelegenheden, maar Jérôme weet toch altijd aan drank te geraken. Soms heeft hij zelf ’n fles verstopt in zijn jas en soms schenkt bijvoorbeeld Fernand hem wat in. Jérôme is na een paar glazen dronken en eenmaal dronken begint hij de vrouwen lastig te vallen. Madeleine geneert zich enorm als Jérôme dronken is en lastig wordt. Bij Pascale zorgt het vooral voor plezier, omdat ze zo haar zus Madeleine te kijk kan zetten.

In de aflevering Vrolijk Kerstfeest wordt voor het eerst duidelijk dat Jerome een drankprobleem heeft. Dronken valt hij Pascale en Bieke lastig.

Michel de Warzee

Jérôme Dubois wordt gespeeld door Michel de Warzee, een Vlaams acteur die in 1943 werd geboren in Belgisch-Kongo, het huidige Congo-Kinshasa. Tussen 2000 en 2011 speelt hij diverse keren mee als Jérôme Dubois in FC De Kampioenen. Hij speelt ook mee in de film Kampioen zijn is plezant.

Tussen 1973 en 2000 speelt hij mee in diverse Belgische series,voornamelijk Franstalige series. In Vlaanderen is zijn rol als Jerome Dubois zijn enige wapenfeit.