Kampioen zijn is plezant!

Gentil de Schepper is een oud klasgenoot van Oscar Crucke. In aflevering 6 van seizoen 4 duikt hij op in de garage van Dimitri de Tremmerie. Gentil de Schepper is een strevertje en was vroeger de beste van de klas.

Bij het examen Natuurkunde speelde hij echter vals. Hij wist de examenvragen te stelen. Oscar kwam hierachter en heeft – onder druk van de leraar – verteld dat Gentil de examenvragen had

gentil de schepper fc de kampioenen

Gentil in gesprek met DDT over het filmpje waarmee hij Oscar belachelijk wil maken.

gepikt. De gevolgen waren niet mis voor Gentil: hij kreeg een onvoldoende en moest het hele jaar over doen. Sindsdien zint Gentil de Schepper op wraak op Crukske, zoals hij Oscar steevast noemt.

Gentil de Schepper blijkt in het bezit te zijn van een filmpje waarop Oscar meespeelt met de Rode Duivels in een oefenwedstrijd tegen Zambia in 1969. In de laatste minuut maakte Oscar een eigen goal waardoor hij uit de ploeg werd gezet. Oscar heeft uit schaamte hierover nooit wat verteld tegen de Kampioenen en zelfs niet tegen zijn dochter Bieke en vrouw Pascal.

Gentil de Schepper huurt de garage van Dimitri de Tremmerie af om er een filmvoorstelling te houden. Alle Kampioenen worden uitgenodigd. Dimitri wil opeens niet meer meewerken als Oscar dreigt een boekje over te doen over Dimitri.

Het verhaal van Oscar bij de Rode Duivels is uiteraard compleet fictief. In 1969 speelden de Rode Duivels slechts twee oefenwedstrijden, twee keer was Mexico de tegenstander. Tegen Zambia werd niet gespeeld in 1969. In 1994 speelde België voor het eerst tegen Zambia. In een oefenwedstrijd ter voorbereiding op het WK van 1994 wonnen de Belgen met maar liefst 9 – 0.

Gentil de Schepper werd gespeeld door Jos van Geel. Het was voor Van Geel niet zijn eerste optreden in FC De Kampioenen. In seizoen 2 aflevering 7 speelde hij al eens Jean-Claude, de jaloerse vriend van Chantal. In de 4e aflevering van seizoen 11 speelde hij de dorpspastoor.