Kampioen zijn is plezant!

De Pussycat is de favoriete nachtclub van Balthasar Boma. De Pussycat komt vaak ter sprake, maar weinig in beeld. Vaak wordt erover gesproken alsof het ’n soort van nachtclub is, maar de Pussycat is toch echt ’n bordeel. Niets meer en niets minder. In de serie is gekozen voor ’n soort van mengvorm. Zo gaat Balthasar Boma regelmatig op stap met de dames van de Pussycat en als Pascale het “oud zot” krijgt, blijken er ook gigolo’s actief te zijn in de PussyCat. Vrijwel alle (zakelijke) bekenden van Balthasar Boma, komen regelmatig in de PussyCat.

Pussycat: meedrinkzaak

Pussycat Bekkevoort

De Pussycat in Bekkevoort! Inspirator van de Pussycat in FC De Kampioenen

De Pussycat laat zich best vergelijken met de ‘meedrinkzaken’ die tot eind vorige eeuw onlosmakelijk verboden waren met de gewestwegen, de zogenaamde N-wegen. Langs elke wat drukkere gewestweg net buiten de dorpen, waren van dit soort bars met felle neonlichten te vinden. Deze bars vormden een soort typische Vlaamse folklore. Vandaar dat dit ook prima past binnen FC De Kampioenen. FC De Kampioenen bevat namelijk alles wat Vlaanderen zo Vlaanderen maakt(e): ondernemers die in het zwart werken, bedienden die zwart bij klussen, café voetbal, de Katholieke Kerk en dus ook een heuse bar alias meedrinkzaak. Aan de verhalen van Balthazar Boma te horen, vloeide de champagne rijkelijk in de Pussycat.

De Pussycat bestaat echt. Aan de Staatsbaan tussen Diest en Leuven ligt ter hoogte van het plaatsje Bekkevoort de bar de Pussycat. De acteur die Balthasar Boma speelt is vroeger ooit ter hoogte van die bar stil komen te staan met autopech. Deze bar bestaat – ondanks een auto die in 2004 veel schade toebracht door het bordeel binnen te rijden – nog altijd.

In de film Jubilee General is Danscafé De Princesse te Koekelare het decor van de Pussycat van Balthasar Boma. De Princesse is ’n bekende nachtclub die zelfs enkele keren uitzendingen van Jambers haalde. Voorheen stond De Princesse erom bekend dat er topless werd geserveerd door vrouwelijke serveersters. Daar is men in 2011 mee gestopt. Het bijbehorende rendez-voushotel is overdag nog wel geopend. Uit een aantal kandidaten werd La Princesse geselecteerd. La Princesse is inmiddels gesloten.

Afleveringen met de Pussycat

In de serie speelt de Pussycat wel ’n aantal keren een belangrijke rol en is een aantal keren zowaar het decor van een aantal scenes. De Pussycat wordt uitgebaat door Johnny, die in de aflevering ‘Boma Failliet’ opduikt. In deze aflevering dreigt er een faillissement voor de Pussycat. Ondanks dat Boma het veld niet verkocht, blijkt uit later afleveringen dat de Pussycat gewoon open is gebleven. Uit de aflevering ‘Pol in de Put’ blijkt dat ene Jean-Pierre een van de portiers is.

In de aflevering ‘Jonger dan je denkt’ gaat Pascale op stap naar de Pussycat. Ze ontmoet daar de gigolo Maxime. Op diezelfde avond komt ook Balthazar Boma in de Pussycat terecht. Pascale laat hem door portier Sergio uit de Pussycat zetten. De muziek die dan opstaat is Adelante van Sash en My Heart Will Go On van Celine Dion.

In aflevering 4 van seizoen 11 is er een Christmas Party in de Pussycat. Balthazar wordt uitgenodigd door Minou, maar hij probeert voor de pastoor verborgen te houden dat hij naar de Pussycat gaat. Dat gaat wonderbaarlijk goed totdat Balthazar met Minou – een van de dames die werkzaam is in de Pussycat – bij de levende kerststal verschijnt. Minou is ongeduldig en vraagt aan Balthazar of ze nog naar de Pussycat gaan. Als boetedoening moeten Balthazar en Minou in de kerststal plaatsnemen. De Pastoor vindt de Pussycat namelijk maar een oord van verderf.

In aflevering 12 van seizoen 14 belanden alle Kampioenen in de Pussycat. Pol veinst een ernstige depressie en Doortje trapt hierin. Nadat een lachsessie en vissen met Maurice niet het juiste effect hebben gesorteerd, gaan de Kampioenen ten einde raad naar de Pussycat. Omdat Marc in deze aflevering bezig is met een video-hobby, wordt alles gefilmd. De mannen hebben het allemaal naar hun zin in de Pussycat. Marc kan ongestoord filmen, Boma vermaakt zich hier altijd wel, Maurice kan ongestoord babbelen, Xavier kan drinken en Pol vermaakt zich prima op de dansvloer.

In de aflevering ‘Jonger dan je denkt’ gaat Pascale op stap naar de Pussycat. Ze ontmoet daar de gigolo Maxime. Op diezelfde avond komt ook Balthazar Boma in de Pussycat terecht. Pascale laat hem door portier Sergio uit de Pussycat zetten.