Kampioen zijn is plezant!

Aflevering 1: Leven na de dood (15 december 2007)

De moeder van Maurice is komen te overlijden. Maurice moet de verkoop van het huis van Maman regelen en is een paar dagen weg. Dat geeft Pascale de gelegenheid om in de spullen van Maurice en Maman te neuzen. Ze komt er achter dat Maurice nu een kasteel bezit. Pascale krijgt het hoog in haar bol en wil niet langer het café uitbaten. Boma moet op zoek naar een nieuwe huurder voor het café. Bieke is zwanger, maar Bieke en Marc willen het grote nieuws nog even voor zichzelf houden. Dat is buiten Carmen gerekend. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 2: Ho ho ho (22 december 2007)

Jean-Luc Grootjans zou voor kerstman spelen, maar heeft tijdens een skivakantie zijn been gebroken. De bond van de middenstand is op zoek naar een nieuwe kerstman en de club die de kerstman levert krijgt een extra subsidie van de gemeente. De Kampioenen zijn vastberaden om de kerstman te leveren en uiteraard is ook Fernand van de partij. Doortje wil verhuizen, maar Pol ziet dat niet zo zitten. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 3: What’s new Pussycat (29 december 2007)

Als Marc het romantische radioprogramma wat op wil leuken met kaarslichtjes, vliegt de studio van Radio Hallo in brand. Boma laat een nieuwe studio bouwen, maar Marc is niet meer welkom. Boma neemt twee mooie dames in dienst om plaatjes aan te kondigen. Marc gaat op zoek naar een nieuwe baan en komt daarbij terecht bij Radio Figaro van Jean-Luc Grootjans. Maurice is triestig omdat zijn moeder er niet meer is. Pascale ziet echter wel de voordelen in van het overlijden van maman de Praetere. Madeleine nodigt Maurice en Pascale uit om mee te gaan naar de paardenkoers. Maurice is niet zo enthousiast. Later zal blijken waarom. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 4: De quiz (5 januari 2008)

FC De Kampioenen winnen ’n keer een prijs: de prijs voor de fair play. De prijs wordt uitgereikt door de wethouder van sport. De prijs blijkt een weekend weg voor twee personen te zijn, waardoor de Kampioenen onderling uit zullen maken wie de prijs krijgt. Fernand ziet zijn kans schoon om een centje bij te verdienen aan de situatie. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 5: De kotmadam (12 januari 2008)

Billie willen samen met een paar van zijn kameraden een huisje huren in de stad. Doortje ziet dit niet zitten. Als Billie door blijft zeuren, geeft Doortje hem dan toch een kans. Hij moet wel eerst bewijzen dat hij zelfstandig genoeg is en op eigen benen kan staan. De Kampioenen helpen Billie hiermee. Fernand is zoals wel vaker op zoek naar extra inkomsten. Als hij hoort van de plannen van Doortje, denkt hij een paar centen extra te kunnen verdienen. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 6: Het geluid (19 januari 2008)

De wedstrijd van Marc op Radio Hallo is een groot succes. Elke uitzending moeten de luisteraars een geluid raden. De prijzenpot is opgelopen naar 5.000 euro. Carmen, Pol en Fernand zijn druk in de weer om achter de oplossing van deze prijsvraag te komen. Boma ontslaat Doortje omdat ze in plaats van op het werk hele dagen Billie in de gaten houdt in de stad. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 7: Lange vingers (26 januari 2008)

Pol wil naar de wedstrijd Real Madrid – AC Milan in Spanje en heeft daar best 750 euro voor over. Doortje verbiedt hem echter om hun spaarrekening te plunderen voor “die stomme voetbal”. Dan krijgt Pol de clubkas in handen en is de verleiding wel erg groot. Ondertussen is Fernand bezig met een wraakactie op de Kampioenen omdat hij denkt dat ze hem bestolen hebben. Door deze wraakactie komt Pol in de problemen. Marc is aangenomen als onderhoudsmedewerker van de Kampioenen om wat kleine karweitjes op te knappen. Maurice verveelt zich ondertussen een ongeluk na het overlijden van Maman. Dit tot ergernis van de Kampioenen. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 8: Super papa (2 februari 2008)

Maurice betrapt Fernand als deze een netje met voetballen steelt bij de Kampioenen. Daarna hoort Fernand dat de gemeente alles dat gebouwd is zonder vergunning gaat slopen. Fernand vreest voor zijn illegaal gebouwde duivenkot. Maurice zou hier een stokje voor kunnen steken, maar dan moet Fernand wel eerst vrienden worden met zijn aartsvijand. Marc moet van Bieke naar een cursus voor aankomende vaders. Veel effect heeft deze cursus echter niet. Als uiterste redmiddel wordt een pop met ingebouwde chip ingezet om van Marc een geschikte vader te maken. Bekijk deze aflevering!
Aflevering 9: Dierbaar vaderland (9 februari 2008)

Als Bieke op een dag zomaar besluit om ontslag te nemen op haar werk, is het aan Marc om voor inkomen te zorgen en een vaste baan te gaan zoeken. Nadat Marc een reclamespot van het Belgisch leger heeft gezien, denkt hij zijn roeping gevonden te hebben en gaat hij het leger in. Bij het leger zien ze graag dat Xavier met pensioen gaat, maar op het nippertje mag hij alsnog aanblijven. Carmen wordt onthaalmoeder. Nu Bieke zwanger is, begint het ook bij haar te kriebelen. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 10: De gokchinees (16 februari 2008)

In het Bomaworstbekertoernooi worden de Kampioenen al vroeg uitgeschakeld. Balthasar besluit daarom te stoppen met de ploeg. Dit tot teleurstelling bij Fernand. Fernand zet elke week geld in op verlies van FC De Kampioenen en verdient zo een centje bij. Fernand komt in contact met een Chinese gokker die wil dat Fernand voorzitter van de ploeg wordt. Op die manier kan Fernand de uitslagen manipuleren en daar varen Fernand en de Chinees wel bij. De Chinees geeft Fernand geld om de tegenstanders om te kopen. Fernand steekt dat geld in eigen zak en saboteert de tegenstanders. Marc Vertonghen heeft ergens wat gehoord over hygiëne en is opeens superhygiënisch geworden, waardoor normaal leven voor Bieke en de rest van de Kampioenen onmogelijk wordt gemaakt. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 11: Hormonen (23 februari 2008)

Bieke is al ruim 8 maanden zwanger en haar hormonen beginnen op te spelen. Daardoor is ze nog vervelender dan ze altijd al was. Vooral Marc is hier de dupe van. De Kampioenen proberen Marc te helpen met goede raad, maar te helpen lijkt dat niet… Fernand wordt niet goed van de constantie ruzies tussen Bieke en Marc. De aanstaande komst van de baby stemt hem ook weinig gelukkig. Fernand kan de loft aan iemand anders verhuren, maar kan het contract met Marc en Bieke niet zomaar verbreken. Een scheiding tussen Bieke en Marc lijkt de oplossing te zijn. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 12: Mijn grootste fan (1 maart 2008)

Carmen leest in een van haar roddelblaadjes dat het vooral tijdens de zwangerschap van hun vrouw is dat mannen vreemdgaan. Ze trekt de conclusie dat Marc Bieke bedriegt. De Kampioenen lachen haar uit en dat is voor Carmen het seizoen om zelf bewijs te gaan verzamelen. Ze stuurt erotisch getinte mails en cadeautjes naar Marc. Die is daar niet bepaald van gediend. De situatie loopt uit de hand als Marc aan Pol vraagt om “zijn grootste fan” te ontmoedigen en Fernand denkt dat Carmen een relatie wil met Marc. Om hun tijd wat beter in te kunnen delen, maakt Maurice een schema met daarin een dagindeling. Zoals wel vaker overdrijft Maurice behoorlijk en wordt ook dit keer het schema een erg dwingend gehanteerd. Tot ergernis van Pascale. Bekijk deze aflevering!

Aflevering 13: Een moeilijke bevallig (8 maart 2008)

Bieke is uitgerekend, maar de baby is nog niet van plan om de buik te verlaten. Pascale zet allerhande middeltjes in om de geboorte op te wekken en de Kampioenen bellen de hele tijd om te vragen of de baby al op komst is. Dit werkt Marc en Bieke dusdanig op hun zenuwen dat ze het dorp ontvluchten. Fons vertelt Fernand over Honolulu en Fernand wil absoluut op reis. Fernand heeft hier echter geen geld voor. Hij weet de Kampioenen zo ver dat krijgen dat ze geld in gaan zamelen voor het cadeau voor de baby van Marc en Bieke. Bekijk deze aflevering!